Historien

Min historie starter sidst i oktober måned 1980. Da kommer jeg til verden i en ualmindelig musikalsk familie. Så langt tilbage jeg kan huske, har der været musik og sang omkring mig. Både min morfar (Fisker Thomas) og min mor synger. Jeg har fået folk musikken sprøjtet ind med modermælken, folk som Niels Hausgaard, De gyldne løver, Lasse & Mathilde og en hel masse irske og skotske folkemusikere var en almindelig del af sommeren i Skagen og i mit barndomshjem og min morfars hjem, hvor der meget tit var musikere på besøg.

Jeg vokser op i dette musik mekka, og så kommer teenageårene, og rent musikalsk gør jeg her noget, der er meget atypisk for en knægt i min alder. I stedet for at lytte til tidens toner som alle vennerne gjorde, gik jeg i stedet på jagt i min fars LP samling, og fandt her gamle plader med Dion and the Belmonts, Neil Sedaka, Paul Anka, Jim Reeves, Buddy Holly og Elvis Presley... det tændte mig virkelig. Min mor havde nogle år tidligere uden held tilmeldt mig i musikskolen til soloundervisning på akustisk guitar. Jeg gad ikke lære det... Men nu havde jeg virkelig blod på tanden og lyst til at spille disse gamle sange. Jeg kontaktede en af min brors gode venner, der var guitarist, og han hjalp mig i gang. Vi spillede Mester Jakob som den første husker jeg, selvom jeg havde medbragt Elvis Presley med Blue Moon Of Kentucky og Buddy Holly med Peggy Sue med ønsket om, det ville jeg gerne lære at spille. Det var også det næste, jeg fik lov at lære. Pludselig en dag åbner jeg uden varsel munden og synger sangene direkte fra hjertet. Jeg tænkte ikke over, om jeg ku' synge eller ej - jeg gjorde det bare. På den anden side; jeg kendte heller ikke til andet hjemmefra.
I maj måned 1997 er det sidste skoledag for 9. klasse. Jeg er klædt ud som Elvis, og på en eller anden måde står jeg pludselig på Skolemarken og synger Elvis's That's Alright Mama gennem en megafon for samtlige elever og lærere på skolen. Jeg får et stort billede på forsiden af Skagen Avis, så det var min scenedebut. Senere det år finder jeg sammen med et par andre fyre, der har de samme musikalske lyster som mig. Vi får det første job, en uge efter vi er startet med at øve sammen og finder på, at vi skal hedde "Diesel". Men avisen døber bandet Mads Toghøj Band uden at spørge, og det hedder det så fortsat op gennem årene. Vi bliver alle bedre og der skiftes lidt ud i besætningen undervejs. Stilen er cover af country, rock n' roll og blues fra midt 50'erne til op i 70'erne.

Sideløbende med jeg dyrker de gamle idoler og fortolker dem, så godt jeg kan, begynder jeg at skrive sange selv. Ikke massevis men bare en sang engang imellem, når noget melder sig. Jeg skrev jeg min første sang som 18-årig. Jeg holder meget af story-singer/songwriter traditionen. Kris Kristofferson og Johnny Cash er helt klart nogle af mine største forbilleder på det felt. Op gennem årene skriver jeg en sang indimellem, når jeg føler for det - nogle bedre end andre. Jeg begynder på et tidspunkt at blive bevidst om det og drømmer om en dag at udgive en plade med mine egne numre.

En dag i 2008 kontakter jeg Lasse Helner, som jeg jo kendte fra barndomsårene - for at få hjælp til at indspille nogle demoer af mine sange - og den historie er en historie i sig selv som du kan læse under ”Alley of Faith”.

Jeg vil dog lige ridse op, at jeg, godt hjulpet af Lasse Helner og Henrik Salomon (Svendborg Rocks), endte op med at stå i et af de fineste studier i Nashville USA og indspille mine egne sange bakket op af eliten af garvede studiemusikere blandt andet: Bob Moore, Reggie Young og Donnie Sumner og mange flere. Disse fyre har været med siden starten og indspillet med Elvis, Patcy Cline, Roy Orbison, Highwaymen og mange flere. Men hele den historie synes jeg som sagt, du skal læse under ”Alley of Faith”.

Efter at pladen ”Alley of Faith”, som den kom til at hedde, er kommet på gaden, vælger jeg sammen med familien - efter næsten 32 år i Skagen - at rykke telt pælene op og søge nye veje og flytter til Fyn. Nu er jeg på landevejen med mine egne sange og kommer rundt i hele kongeriget. Jeg har fået samlet et dejligt orkester af dygtige folk fra det Fynske musikmiljø. Det var min musikalske historie i grove træk.

Vi ses derude!

Kærligst Mads